Єврокомісія схвалила операцію щодо купівлі Apple сервісу Shazam

Читать на русском
Європейська комісія схвалила операцію з придбання американською корпорацією Apple мобільного додатку з розпізнавання мелодій Shazam.

Європейська комісія схвалила операцію з придбання американською корпорацією Apple мобільного додатку з розпізнавання мелодій Shazam.

Як пише «Слово і Діло», цю інформацію 6 вересня підтвердили в прес-службі ЄК.   «Провівши ретельний аналіз даних Shazam про користувачів і музику, ми встановили, що придбання цієї компанії Apple не призведе до обмеження конкуренції на ринку стрімінговой цифрової музики», - сказала єврокомісар з конкуренції Маргрете Вестагер. Її слова наводить ТАСС.

У квітні Єврокомісія почала розслідування цієї угоди, після того як влада Австрії, Ісландії, Італії, Норвегії, Іспанії та Швеції заявила про негативний вплив злиття на конкуренцію в Європейській економічній зоні.

Представники країн заявили, що договір відкриє для компанії США можливості для просування власного сервісу Apple Music.

Розслідування планувалося закінчити до 4 вересня.

Американська компанія оголосила про придбання Shazam в грудні 2017 року. Сума угоди склала $ 400 млн. Британська фірма Shazam була заснована в 1999 році. Більшу частину її доходів складають комісійні виплати за знайдені користувачами пісні, які вони отримують у віртуальному магазині iTunes.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: