З'ясувалося, з ким зустрінеться Порошенко на Генасамблеї ООН

Читать на русском
Петро Порошенко може зустрітися з президентом США Дональдом Трампом на Генасамблеї ООН. 73-я Генеральна асамблея ООН відкриється 18 вересня.

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що президент України Петро Порошенко може зустрітися з президентом США Дональдом Трампом на Генасамблеї ООН.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю BBC Україна.

73-я Генеральна асамблея ООН відкриється 18 вересня.

«Станом на сьогодні ще формується програма участі як президента України, так і США. Ще немає остаточного підтвердження як самої участі, так і часових рамок перебування Дональда Трампа на Генасамблеї. Як тільки ми отримаємо всі підтвердження, тоді будемо розглядати можливі опції» - сказав він.

За словами Єлісєєва, Порошенко зараз готується до заходів на Генасамблеї ООН, плануються двосторонні зустрічі, його участь у загальнополітичних дебатах. Зокрема, 26 вересня заплановано його виступ, а також зустріч з флагманами світового бізнесу та українською громадськістю.

Раніше Порошенко доручив дипломатам підготувати нову резолюцію щодо анексованого Росією Криму до наступної сесії Генасамблеї ООН.

Пізніше стало відомо, що третій комітет Генасамблеї ООН розгляне оновлену резолюцію з прав людини щодо анексованого Криму 14 листопада.

Також «Слово і Діло» писало, про що Порошенко говоритиме з Меркель під час її візиту до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: