Карта ООС: ситуація на сході України на 5 вересня

Читать на русском

Загалом упродовж минулої доби, 4 вересня, ворог здійснив 24 прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил.

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші зафіксовано п’ять. Ворожі провокації почалися ближче до обіду з відкриття вогню російсько-окупаційними військами в бік н.п. Щастя. Обстріл тривав близько півгодини, при цьому окупант застосовував гранатомети та кулемети великих калібрів. Після цього упродовж дня на Луганському напрямку запанувала тиша, однак ближче до вечора противник відновив збройні провокації, зосередивши вогонь вже на інших важливих ділянках.

Тоді під гранатометний вогонь та постріли з піхотної зброї потрапили наші опорні пункти, обладнані біля Трьохізбенки, Майорська, Новгородського, Кримського та н.п. Миронівський.

Донецький напрямок

Водночас, більшість провокацій з боку російсько-окупаційних військ, а саме 19, сталося вчора саме тут.

Там порушення перемир’я з боку противника почалися вже з перших хвилин нової доби, з нічного кулеметного обстрілу с. Гнутове. Вогонь вівся зі сторони н.п. Заїченко, і тривав півгодини.

Варто зазначити, що упродовж доби ворог обстрілював цей населений пункт ще кілька разів, і щоразу з різних напрямків.

Одночасно з нічним обстрілом Гнутового окупант відкрив вогонь, знову ж таки з піхотної зброї в бік н.п. Красногорівка. Згодом, об’єктами нічних провокацій російсько-окупаційних військ стали інші населені пункти Донецького напрямку, зокрема Широкине, та Лебединське. Там також ворог застосував гранатомети різних типів та стрілецьку зброю.

Упродовж дня ворожий вогонь на Донецького напрямку нажаль, не вщухав, і тривав з невеликими перервами аж до кінця доби. Фактів застосування противником зброї, забороненої Мінськими угодами зафіксовано не було, однак російсько-окупаційні війська щоразу намагалися випробувати на міцність і витримку наших захисників, відкриваючи прицільний вогонь з піхотної зброї та гранатометів. Такі випадки фіксувалися в районах н.п. Водяне, Мар’їнка та Піски.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: