У «Нафтогазі» розповіли, скільки грошей пішло на приховані субсидії

Читать на русском
Нафтогаз недоотримав 230 мільярдів через спецзобов'язання, стверджують у компанії. Таку суму Нафтогаз нібито витратив для згладжування різниці між ринковою та регульованою ціною.

«Нафтогаз» за рахунок спеціальних зобов'язань із продажу газу для потреб населення та теплокомуненерго за зниженою ціною надав прихованих субсидій на 230 мільярдів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Відповідно до накладених зобов'язань, «Нафтогаз» за цей час (з 2015 року – ред.) надав прихованих субсидій на 230 мільярдів гривень. До цієї суми входить різниця між ринковою та регульованою ціною, а також неплатежі облгазів і тепловиків», – написав Вітренко у Facebook.

Він заявив, що ці гроші не отримав ані «Нафтогаз», ані державний бюджет.

Також Вітренко відреагував на інформацію про те, що «Нафтогаз» отримав із держбюджету 200 млрд грн, назвавши її наклепом. Він нагадав, що група «Нафтогаз» за три роки сплатила до держбюджету 301 млрд грн.

«Ці 200 мільярдів гривень, які нібито отримав «Нафтогаз», переважно складаються із субсидій, які отримали споживачі, а не «Нафтогаз». Причому сума наданих субсидій у цьому розрахунку завищена на 15 мільярдів гривень», – стверджує Вітренко.

Зазначимо, що Кабмін продовжив спеціальні зобов'язання для «Нафтогазу» до 1 жовтня.

Водночас компанія підвищила ціну на газ для промспоживачів із вересня відразу на 20%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: