Карта ООС: ситуація на сході України на 27 серпня

Читать на русском

Протягом минулої доби в районі стримування і відсічі збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська активно застосовували зброю, калібри якої заборонені Мінськими домовленостями.

За даними нашої розвідки минулої доби трьох окупантів знищено, сімох поранено.

Луганський напрямок

Протягом 26 серпня на російсько-окупаційні війська 8 разів порушували режим тиші.

Вчора ввечері гаряче було в районі н.п. Кримське. Там окупанти по оборонних позиціях наших захисників вели вогонь зі ствольної артилерії 122 калібру, випустивши 4 снаряди. Крім ствольної артилерії противник активно застосовував міномети 120-го та 82-го калібрів. Українські захисники зафіксували 35 розривів ворожих мін. Крім того, в тому ж напрямку з окупованої Сентянівки ворог вів вогонь з озброєння БМП. Нагадаємо, що ці калібри заборонені до застосування Мінськими угодами.

В порушення Мінських угод та будь-яких домовленостей російсько-окупаційні війська здійснювали вогневий вплив в бік наших позицій, обладнаних в районах Новотошківського і Троїцького. Наші оборонці зафіксували 8 розривів мін 82 калібру. Окрім того по захисникам того ж Новотошківського ввечері ворог відкривав вогонь з зенітної установки ЗУ-23-2.

Гранатомети різних типів та стрілецьку зброю окупанти застосовували по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил поблизу н.п. Луганське, Новолуганське та Південне.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 15 разів.

Вчора вранці поблизу Водяного та Гнутового підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 5 розривів ворожих мін калібру 82 мм.

Також провокаційні обстріли російсько-окупаційних військ із застосуванням піхотного озброєння та гранатометів різних типів зафіксовано поблизу н.п. Лебединське, Новотроїцьке та Широкине.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: