Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Сочка

Читать на русском
Сочка виконав 62 відсотки обіцянок. До кінця каденції йому потрібно не допустити скорочення субсидій малозабезпеченим.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Сочка (фракція «Народного фронту»).

Колишній журналіст Олександр Сочка є нардепом VI та VIII скликань Верховної Ради. З листопада 2014 року він дав 13 обіцянок, з яких 8 виконав (62%) і жодної не провалив. Всі запевнення нардепа – як виконані, так і ті, які ще чекають свого втілення, – є передвиборчими й записані в програмі «Народного фронту».

Сочка впорався відразу з двома «антикорупційними» обіцянками – ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом розкриття структури власності підприємств, до кожного конкретного бенефіціара, а також сприяти в створенні незалежного органу з боротьби з корупцією.

Він підтримав законопроект щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та громадських діячів.

Також Сочка голосував за проект закону про створення Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції. Цей документ дозволив НАБУ займатися перевіркою бенефіціарних власників юридичних осіб.

Обіцянка нардепа підтримувати ухввлення нової Військової доктрини, в якій Росія буде визначена як держава-агресор, три роки тому була виконана завдяки тому, що набуло чинності рішення РНБО «Про нову редакцію Воєнної доктрини України».

Згідно з документом, актуальною військовою загрозою для України сьогодні є збройна агресії Росії, яка включає тимчасову окупацію Криму та агресію в окремих районах Донецької та Луганської областей. При цьому нова Військова доктрина України розроблялася під керівництвом Олександра Турчинова – представника «Народного фронту».

До кінця каденції Сочка має виконати ще 5 передвиборчих обіцянок, серед яких запевнення, що фракція НФ не допустить скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. З 2015 року нардепи НФ щороку підтримували держбюджет, в якому постійно збільшувалися витрати на виплати субсидій населенню.

Аналогічна ситуація з обіцянкою сприяти реформуванню армії та інших структур сектору безпеки і оборони. Зокрема, їх оснащенню новими, сучасними видами озброєнь, військовим обладнанням, допоміжними засобами.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: