КНДР передала США 55 контейнерів з останками американських солдатів

Читать на русском
Північнокорейська влада передала Вашингтону 55 контейнерів з останками американських солдатів.

Північнокорейська влада передала Вашингтону 55 контейнерів з останками американських солдатів.

Як пише «Слово і Діло», точне число військових визначить експертиза, заявив представник Пентагону Келлі Маккейга, який відповідає за повернення останків на батьківщину.

За його словами, аналіз останків загиблих «може зайняти місяці». Однак уже зараз Пентагон має «високу впевненість» в тому, що всі вони належать американським солдатам.

Про пошук і доставку на батьківщину останків загиблих на Корейському півострові американських військових лідери країн Дональд Трамп і Кім Чен Ин домовилися в ході переговорів в Сінгапурі.

В рамках цих домовленостей американській стороні передали останки близько 200 загиблих: 27 липня літак американських ВПС доставив їх в південнокорейський Осан.

1 серпня літак з 55 контейнерами приземлився на авіабазу Хікам на Гаваях. Борт в урочистій обстановці зустрічав віце-президент США Майкл Пенс, батько якого брав участь у військових діях на Корейському півострові.

В ході війни на Корейському півострові в 1950-1953 роках проти північнокорейських, китайських і радянських добровольців Сполучені Штати втратили більше 36 тис. військовослужбовців, майже 8 тис. з них до цих пір вважаються зниклими без вести.

Нагадаємо, Північна Корея поставила США ультиматум щодо санкцій.

Також повідомлялося, що США і КНДР не можуть узгодити процес денуклеаризації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: