Стало відомо, коли Канада поставить Україні снайперські гвинтівки

Читать на русском
Канадська фірма PGW Defence Technologies поставить Україні снайперські гвинтівки на суму 770 тисяч доларів.

Канадська компанія PGW Defense Technologies, яка спеціалізується на оборонних технологіях, підтвердила договір із Україною про постачання далекобійних снайперських гвинтівок на суму близько $770 тисяч.

Як передає «Слово і Діло», про це в інтерв’ю телеканалу UATV розповів власник компанії Росс Спагруд.

Військова допомога з-за кордону: хто й чим допомагав Україні в 2014-2018 рокахМайже на 250 мільйонів доларів отримала Україна технічної та гуманітарної допомоги від 20 країн світу протягом останніх чотирьох років.

«Чимало канадців мають українське походження, і я абсолютно впевнений, що кожен українець у Канаді, напевно, підтримує схожі ініціативи щодо захисту потреб своєї Батьківщини», - заявив Спагруд.

Угода передбачає постачання систем снайперської гвинтівки LRT-3, 0,50 калібру, а також певну післяпродажну підтримку, обслуговування та навчання.

За його словами, зброю, швидше за все, доставлять уже восени цього року.

Нагадаємо, у липні міністр оборони Канади Харджит Саджан заявляв, що його країна надасть Україні речі для військових на суму у 7 мільйонів доларів до кінця березня 2019 року.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав закон про бюджет США на 2019 на потреби національної оборони.

Документом передбачено виділення Міністерству оборони США 250 млн доларів для надання допомоги Україні в сфері безпеки, в тому числі у вигляді летальних оборонних озброєнь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: