Карта ООС: ситуація на сході України на 13 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 13 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Протягом минулої доби в районі стримування і відсічі збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей обстановка, в цілому, суттєвих змін не зазнала.

Російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші, застосовуючи різні типи озброєння, при цьому суттєво збільшивши кількість вогневих провокацій. Все частіше ворог застосовує міномети, які заборонені Мінськими угодами.

Загалом протягом минулої доби, 12 серпня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 57 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу Українські військові застосовували штатне піхотне озброєння, придушували ворожу вогневу активність та 27 разів відкривали вогонь у відповідь.

Внаслідок бойових дій протягом вчорашньої доби двоє Українських захисників отримали поранення. Військовослужбовців було доставлено до медичних установ, де їм надається кваліфікована допомога.

За даними нашої розвідки одного окупанта вчора було знищено та шістьох поранено.

Напрямки

Луганський напрямок

Протягом 12 серпня тут зафіксовано 24 прицільних ворожих обстрілів.

Вчора ввечері бойовики вели провокаційні обстріли в бік Українських захисників поблизу н.п. Луганське із мінометів калібру 120 мм. Поблизу тамтешніх українських позицій розірвалося 5 мін згаданого калібру. Крім того, ввечері по укріпленням наших оборонців біля Майорська окупанти випустили 6 мін з мінометів 120 калібру. Російсько-окупаційні війська також застосовували міномети калібру 82 мм поблизу Кримського. Там зафіксовано 6 розривів ворожих боєприпасів. Поблизу оборонних позицій Об’єднаних сил в районі н.п Зайцеве наші захисники нарахували 5 розривів мін калібру 82 мм., а по оборонцям Південного окупанти застосували озброєння БМП.

Крім того ворог вів провокаційні обстріли із гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районах н.п. Золоте, Південне, Світлодарськ, Новотошківське та Новолуганське.

Майже на кожен ворожий обстріл захисники України застосовували штатне піхотне озброєння у відповідь, з метою збереження життя та здоров’я особового складу та придушення ворожої вогневої активності.

Донецький напрямок

Підрозділи Об’єднаних сил перебували під вогнем російсько-окупаційних військ 33 рази.

Неспокійно було вчора поблизу Гнутового, де противник ввечері із ствольної артилерії калібром 122 мм обстріляв наших захисників і випустив 26 снарядів. Окрім того з мінометів калібром 120 мм та 82 мм окупанти обстріляли ці ж позиції випустивши 4 та 7 мін відповідно.

По оборонним позиціям Об’єднаних сил в районі н.п Водяне та Лебединське російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів 120 калібру. Наші захисники зафіксували 5 розривів ворожих мін. Крім того, ці ж позиції ворог обстріляв з мінометів 82 калібру випустивши по нашим оборонцям 6 снарядів.

Порушення режиму тиші з боку противником з різних зразків піхотного озброєння фіксувалися в районі Авдіївки, Мар’їнки, Миколаївки, Новомихайлівки, Новотроїцького, Опитного, Павлопіля, Чермалика та Широкіного.

По оборонцям Гнутового окупанти вели вогонь з озброєння БМП, а в районі населеного пункту Миколаївка зафіксована активність снайперської пари противника.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 13 серпня

З опівночі і на 9 ранку вже цієї доби Українськими військовими зафіксовано 10 прицільних ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку під ранок по оборонним позиціям Об’єднаних сил в районі н.п Троїцьке російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів 120 калібру випустивши кілька мін. Окрім того бойовики застосовували гранатомети та стрілецьку зброю поблизу Кримського та Новотошківського.

Вранці, на Донецькому напрямку теж не було спокійно. Там ворог з мінометів 120 калібру випустив 6 мін в бік оборонців Вікторівки.

Крім того порушення режиму тиші з боку ворога з різних зразків піхотного озброєння фіксувалися в районі н.п. Водяне, Лебединське та Широкине.

Від початку поточної доби внаслідок бойових дій у підрозділах Об’єднаних сил один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: