В Естонії знайшли випущену помилково ракету

Читать на русском
Цілковитої впевненості немає, повідомляється про ймовірність знахідки на 95%. Крім того, все ще не знайдені важливі деталі від неї.

У Військово-повітряних силах Естонії повідомили, що знайшли з імовірністю 95% помилково випущену іспанським винищувачем бойову ракету класу повітря-повітря.

Про це на прес-конференції ввечері в середу, 8 серпня, повідомив командувач ВПС Естонії полковник Рійво Валга, повідомляє Postimees, пише «Слово і Діло».

«У першій половині дня ми з'ясували ймовірне місце падіння ракети, і непрямі свідчення вказують на те, що ракета знаходиться саме там, у цьому районі працюють експерти Сил оборони. З ймовірністю у 95% можна стверджувати, що зникла напередодні ракета знайдена, проте важливі деталі від неї поки не виявлено», - сказав Валга.

За його словами, відомі коридор польоту ракети і зона, де, швидше за все, стався вибух внаслідок її падіння. Поблизу від місця вибуху немає житлових будинків, ракета впала в безлюдному місці.

Яким чином ракета була випущена, на цьому етапі розслідування військові не коментують. Відомо, що в зоні тренувань перебували чотири винищувачі: два іспанських і два французьких.

7 серпня під час навчального польоту на півдні країни винищувач ВПС Іспанії Eurofighter помилково випустив ракету класу "повітря-повітря". Довжина ракети AMRAAM становить 3,7 метра, діаметр - 18 см.

Пошуки ракети тривали два дні. Після інциденту іспанські винищувачі тимчасово виведені зі стану готовності.

Раніше повідомлялося, що винищувач ВПС США скинув два паливних баки в озеро в південно-західній частині Південної Кореї, щоб уникнути аварійної ситуації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: