Карта ООС: ситуація на сході України на 7 серпня

Читать на русском

Вчора обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала, і залишається повністю контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Луганський напрямок

Вчора кількість ворожих збройних провокацій зменшилася майже втричі. Сім разів противник порушив там режим тиші, хоча в одному випадку застосував вогонь мінометів 82-калібру. Чотири ворожі боєприпаси розірвалися вчора близько 23:00 поблизу Новолуганського.

В районах інших населених пунктів, а саме біля Кримського, Луганського, Південного та Новгородського російсько-окупаційні війська активно застосовували гранатомети різних типів, вогонь кулеметів та зі стрілецької зброї. Тричі наші військові були змушені відкривати вогонь на ураження, з метою придушити активність бойовиків.

Донецький напрямок

Основні ж бойові дії розгорнулися вчора саме тут, де наші військові зафіксували загалом 23 збройні провокації з боку ворога.

Обстріли противник розпочав з ночі й не припиняв увесь день. Неодноразово ворожий кулеметний та гранатометний вогонь лунав поблизу Мар’їнки, Лебединського, Павлопіля, Широкиного, Авдіївки та Водяного.

В бік українських позицій, обладнаних в районі Гнутового російсько-окупаційні війська застосували озброєння БМП, а по нашим укріпленням біля Чермалика здійснили кілька пострілів протитанковими керованими ракетами.

І вкотре окупант застосував мінометний вогонь заборонених калібрів. Так, близько 20:30 з боку Спартака бойовики випустили 12 мін калібру 120 та 82 мм в бік оборонців Авдіївки. Одночасно з цим, мінометні обстріли розпочалися біля Лебединського і знову ж таки Гнутового. Найважче було оборонцям останнього, де ворог стріляв з 120 мм мінометів, і випустив 7 снарядів.

У восьми випадках наші бійці відповідали ворогу влучним вогнем зі штатної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: