Карта ООС: ситуація на сході України на 6 серпня

Читать на русском

Загалом по всій ліній зіткнення минулої доби зафіксовано 40 прицільних ворожих вогневих провокацій. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону і 21 раз відкривали вогонь у відповідь, аби вгамувати противника, при цьому застосувавши штатну піхотну зброю.

Луганський напрямок

Вчора цей напрямок став зоною активного зосередження ворожого вогню. Тут за добу зафіксовано 21 прицільну збройну провокацію з боку противника, у тому числі із застосуванням мінометного вогню. Бойові дії в районах згаданого напрямку почалися близько другої ночі із кулеметного обстрілу наших позицій біля Новозванівки. У відповідь наші військовослужбовці придушили активність противника вогнем з великокаліберних кулеметів, після чого там запанувала тиша.

Згодом, біля сьомої ранку ворог відкрив вогонь з гранатометів і стрілецької зброї в бік позицій Об’єднаних сил, розташованих біля н.п. Кримське. Варто зазначити, що це селище стало вчора найбільш гарячою точкою Луганського напрямку. Упродовж всієї доби ворог обстрілював населений пункт через кожні кілька годин. Під час одного з таких обстрілів російсько-окупаційні війська ввели в дію міномети 82-го калібру, випустивши загалом 7 боєприпасів. Це сталося ввечері, близько двадцятої години. Обстріл вівся одразу з двох напрямків, а саме зі сторони н.п. Жолобок та Слов’яносербськ.

Іншими населеними пунктами, де противник порушував режим перемир’я були Луганське, Світлодарськ, Південне та Новозванівка. Тамтешні позиції наших військ практично цілий день перебували під інтенсивним ворожим вогнем з БМП, гранатометів та стрілецької зброї.

На найбільш зухвалі та небезпечні ворожі провокації військовослужбовці Збройних Сил України відкривали прицільний вогонь у відповідь.

Донецький напрямок

Не менш інтенсивно ворог обстрілював позиції українських військ і тут. Ворожих вогневих провокацій за добу зафіксовано 19, і усі вони ідентифіковані як прицільні. У двох випадках окупант застосував міномети 120-го та 82-го калібрів. Цю зброю, яка, нагадаємо, є забороненою Мінським процесом, противник ввів в дію біля н.п. Гнутове та Лебединське, вранці і ввечері відповідно. Тоді в районі позицій Об’єднаних Сил вибухнуло 6 мін згаданих калібрів.

Бойовики російсько-окупаційних військ активно стріляли і в інших, ключових районах Донецького напрямку, при цьому застосовуючи гранатомети різних типів, кулеметний вогонь та стрілецьку зброю. Місцями найчастішого вогневого впливу противника стали н.п. Широкине, Лебединське, Павлопіль, Чермалик, Мар’їнка та Водяне.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: