Ізраїль перехопив корабель під прапором Швеції

Читать на русском
Цивільне судно Свобода намагалося прорвати морську блокаду сектора Газа. На його борту перебували громадяни п'яти країн.

Військово-морські сили Ізраїлю затримали невелике цивільне судно Свобода, яке намагалося прорвати морську блокаду сектора Газа під шведським прапором.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила Армія оборони Ізраїлю на своєму сайті в суботу, 4 серпня.

Ізраїль збив сирійський винищувач, що вторгся на його територіюАрмія оборони Ізраїлю збила сирійський винищувач «Сухий» Су-22, що залетів в повітряний простір країни.

Операція з перехоплення судна пройшла вночі. У повідомленні наголошується, що ізраїльські військові дали зрозуміти людям на судні, що вони порушують блокаду і що передавати гуманітарні вантажі в сектор Газа можна тільки через порт Ашдод.

«Перехоплення корабля пройшло без інцидентів. У результаті судно було направлено на стоянку в цьому порту, а моряків відправили на медичне обстеження», - йдеться в повідомленні.

На борту корабля перебували 12 осіб.

У свою чергу група Флотилія свободи повідомила, що 3 серпня втратила зв'язок зі своїм судном під назвою "Свобода". Корабель під прапором Швеції перевозив медичні препарати в сектор Газа. Всього на судні перебували 12 осіб - громадяни п'яти країн. Серед них були два журналісти.

Минулого тижня ВМС Ізраїлю перехопили ще один корабель із Флотилії свободи. Судно Аль-Ауда під норвезьким прапором також перевозило медикаменти.

Нагадаємо, 2 серпня Ізраїль заявив про ліквідацію семи бойовиків на кордоні із Сирією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: