У Києві перевірили точки продажу шаурми

Читать на русском
під час рейдів інспектори спостерігали типове явище негайного закриття МАФів в разі появи перевіряючих або після приїзду поліції.

У Києві Держпродпотребслужба України в зв'язку з масовими отруєннями громадян перевірила понад 50 суб'єктів господарювання, де продають шаурму.

Про це повідомила прес-служба Держпродпотребслужби, передає Слово і Діло

Як повідомляється, під час рейдів інспектори спостерігали типове явище негайного закриття МАФів в разі появи перевіряючих або після приїзду поліції. Встановити назву підприємства і законність розміщення МАФу немає можливості.

«За результатами огляду, назви суб'єктів господарювання встановлено в 18 випадках, в тому числі факт реєстрації потужності оператора ринку - в восьми», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що поліція склала п'ять протоколів за ст. 164 Кодексу України про адмінпорушення (порушення порядку ведення господарської діяльності).

Інспектори виявили 21 випадок невідповідності вимогам законодавства про харчові продукти.

«Робота інших закладів на момент перевірки була припинена, проте моніторинг триватиме. Порушення, зокрема, стосувалися відсутності маркування на сировину, відсутність особистих медичних книжок, недотримання санітарних і гігієнічних норм, відсутність або непред'явлення дозволів на установку МАФів і документів про реєстрацію потужностей», - повідомили в службі.

Також в Держпродпотребслужбі повідомили, що станом на 3 серпня кількість випадків захворювання на гострі кишкові інфекції зросла до 87, 13 хворих - діти.

«В результаті перевірок інспекторами встановлено, що жоден суб'єкт господарювання, з діяльністю якого пов'язують масове отруєння, не має необхідних документів. На даний момент ці МАФи закриті. Також встановлено, що в усі ці торгові точки небезпечну продукцію поставляв один суб'єкт господарювання», - додали в службі.

Нагадаємо, в кінці липня в Києві шаурмою отруїлися понад 80 осіб. Точки в декількох районах міста, де продавали зіпсований продукт, тимчасово закрили

Раніше повідомлялося, що близько 1,5 тисяс пересувних точок швидкого харчування Києва працюють нелегально.

У липні в результаті масового отруєння в фаст-фуді в центрі Львова до медиків звернулися 25 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: