Євросоюз запровадив санкції проти ще шести російських компаній

Читать на русском
ЄС розширив список санкцій, пов'язаний із возз'єднанням Криму з Росією. Економічні санкції торкнулися ще шести компаній.

Європейський Союз розширив список санкцій, пов'язаний із возз'єднанням Криму з Росією.

Як передає «Слово і Діло», економічні санкції торкнулися ще шести компаній, пише «Інтерфакс-Україна».

ЄС продовжив санкції проти РосіїОбмежувальними заходами також передбачаються персональні санкції щодо 155 громадян Росії та 38 компаній.

Зокрема, під санкції потрапили ВАТ «Інститут Гіпростроймост», ПАТ «Мостотрест», АТ «ВАД», ТОВ «Стройгазмонтаж», ТОВ «Стройгазмонтаж-Міст» і суднобудівний завод «Залив».

Раніше президент України Петро Порошенко розповів про нові санкції для причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Будівництво мосту та його офіційне відкриття в травні цього року були «ключовими символічними кроками в консолідації Росією контролю над незаконно анексованим Кримом і Севастополем і подальшої ізоляції півострова від України», йдеться в мотивувальній частині рішення про запровадження санкцій.

Нагадаємо, 15 травня у відкритті автодорожньої частини споруджуваного Керченського моста взяв участь президент Росії Володимир Путін. Автомобільний рух Керченським мостом відкрили о 5:30 ранку 16 травня.

Також Міністерство інфраструктури оцінює прямі збитки від будівництва мосту через Керченську протоку в 0,5 мільярда гривень на рік.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: