Поліція повідомила подробиці бійки в міськраді Конотопа

Читать на русском
За даними правоохоронців унаслідок зіткнень на засіданні міськради Конотопа Сумської області постраждали двоє цивільних і семеро працівників поліції.

За даними правоохоронців унаслідок зіткнень на засіданні міськради Конотопа Сумської області постраждали двоє цивільних і семеро працівників поліції.

До відділку поліції доправили 46 найбільш активних порушників громадського порядку, пише «Слово і Діло» з посиланням на НВ.

За фактом бійки відкрита низка кримінальних проваджень: за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов'язків) та ч. 4 ст. 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів тяжкого тілесного ушкодження в зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, вчинене організованою групою) КК України.

Нагадаємо, 26 липня в міськраді Конотопа сталися масові зіткнення між прихильниками чинного мера та його опонентами.

Конфлікт спалахнув під час обговорення між депутатами й мером Артемом Семеніхіним питання ухвалення бюджету на 2018 рік. Після декількох годин суперечок більшість обранців перемістилися в малої зали. Депутати в малій залі спробували відправити у відставку мера Семеніхіна, проте їм не вистачило одного голосу. Після цього мер прийшов до малої зали, щоб обговорити разом із депутатами ухвалення бюджету, проте в цей час у сесійній залі почалася масова бійка.

У поліції додали, що обидві сторони зібрали в сесійній залі своїх прихильників, які свідомо провокували конфлікти та бійки.

Раніше в Тернопільській облраді сталася бійка за участю Мосійчука.

Хочете обговорити Цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: