Рівненська АЕС підключила третій енергоблок

Читать на русском
Рівненська АЕС в ніч на понеділок, 23 липня, підключила третій блок до енергосистеми країни після завершення середнього планового ремонту.

Рівненська АЕС в ніч на понеділок, 23 липня, підключила третій блок до енергосистеми країни після завершення середнього планового ремонту.

Про це повідомляє «Енергоатом», пише «Слово і Діло».

Відзначається, що таким чином почався 20-річний понадпроектний період експлуатації цього енергоблоку. Відповідне рішення ухвалила Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) 16 липня за результатами перевірки безпеки.

Загалом на ранок понеділка в роботі перебувають 11 із 15 енергоблоків чотирьох чинних АЕС України. На блоці №4 Запорізької АЕС – 135-та доба середнього планового ремонту, на блоці №5 Запорізької АЕС – 71-ша доба середнього планового ремонту, на блоці №4 Рівненської АЕС – 16-та доба капітального планового ремонту, на блоці №1 Южно-Української АЕС – 6-та доба середнього планового ремонту.

Нагадаємо, 16 липня на Рівненській АЕС енергоблок №2 автоматично розвантажився до 54% ​​номінальної потужності (440 МВт) у зв'язку з відключенням турбогенератора №4. Тоді відразу не вдалося встановити причину інциденту.

Уже наступного дня блок був запущений. На Рівненській АЕС станції замінили ділянку кабелю й виконали необхідні перевірки та випробування.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: