Стало відомо, навіщо кораблі НАТО прибули в Одесу

Читать на русском
Командувач з'єднання НАТО Боудевін Бутс повідомив, що Альянс має намір зміцнювати партнерські відносини з Україною.

Командувач з'єднання НАТО Боудевін Бутс повідомив, що Альянс має намір зміцнювати партнерські відносини з Україною.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на спільній з командувачем групи НАТО Френком Магінські і главою представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим прес-конференції в понеділок, 23 липня.

До акваторії Чорного моря увійшли військові кораблі НАТОДо акваторії Чорного моря 1 травня увійшли кораблі другої постійної військово-морської групи Північноатлантичного альянсу (НАТО).

«Це вже третій візит групи кораблів НАТО в Україну після російської анексії Криму у 2014 році, що свідчить про підтримку України як важливого партнера і засновника програми Партнерство заради миру. Цей візит також свідчить про прагнення НАТО сприяти вирішенню напруженої ситуації в Чорноморському регіоні. Ми будемо і в подальшому зміцнювати партнерські відносини з Україною, які відповідають інтересам як союзників, так і партнерів», - зазначив Бутс.

Він додав, що кораблі НАТО перебуватимуть в Одесі до 26 липня, а потім пройдуть навчання з кораблями ВМС України.

«Це будуть морські тренування типу PASSEX, спрямовані на зміцнення нашої співпраці на морі, нашого взаєморозуміння і нашої взаємодоповнюваності», - сказав він.

Нагадаємо, шість кораблів НАТО прибули до Одеси 23 липня і будуть відкриті для відвідування мешканцями та гостями міста 24 і 25 липня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: