Карта ООС: ситуація на сході України на 20 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 20 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби обстановка в районі відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях залишалася без суттєвих змін.

Підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано чергові порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Загалом протягом 19 липня Українськими військовими зафіксовано 18 ворожих обстрілів.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів вимушено відкривали вогонь у відповідь, примушуючи окупантів до тиші. Зазначимо, що наші захисники застосовували у відповідь виключно стрілецьке озброєння.

Протягом минулої доби втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України внаслідок бойових дій немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом 19 липня тут зафіксовано 6 ворожих обстрілів.

Застосовуючи гранатомети різних типів та стрілецьку зброю, російсько-окупаційні війська свідомо вели провокаційні обстріли в бік захисників України.

Обстріли наших позицій зафіксовано поблизу н.п. Світлодарськ, Луганське, Кримське, Майорськ та Жовте.

Донецький напрямок

Наші оборонці нарахували 12 прицільних ворожих обстрілів.

Тут російсько-окупаційні війська також застосовували гранатомети та інше піхотне озброєння. Обстріли зафіксовано по нашим оборонним позиціям поблизу н.п. Піски, Водяне, Лебединське, Кам’янка, Гнутове, Новотроїцьке, Авдіївка, Широкине та Новомихайлівка.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 20 липня

З опівночі захисниками України зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли.

Вночі на Приморській ділянці нашої оборони російсько-окупаційні війська вели тривалі обстріли захисників Водяного та Широкиного з гранатометів та стрілецької зброї.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один наш військовослужбовець. Його евакуйовано, й наразі нашому захиснику надається уся необхідна кваліфікована допомога у військовому мобільному госпіталі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: