Карта ООС: ситуація на сході України на 19 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 19 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Протягом минулої доби наші військові продовжували фіксувати порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. В районі відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях окупанти застосовували міномети та гранатомети різних типів.

Загалом протягом 18 липня, Українськими військовими зафіксовано 17 ворожих обстрілів.

Внаслідок бойових дій серед наших захисників – військовослужбовців Збройних Сил України немає поранених або травмованих.

Напрямки

Луганський напрямок

Протягом 18 липня тут зафіксовано 9 ворожих обстрілів.

Вчора вночі російсько-окупаційні війська вели обстріли наших захисників з мінометів калібрів 82 мм. Загалом наші Українські оборонці Луганського та Світлодарська зафіксували розриви 13 ворожих мін.

Збройні провокації з гранатометів та піхотного озброєння окупанти здійснювали в районі н.п. Троїцьке, Південне, Оріхове та Світлодарськ.

Також зазначимо, що вчора, після 16:00, ворог вчергове застосував стрілецьку зброю поблизу Станиці Луганської. Ворожий обстріл, з метою зриву розведення сил та засобів сторін на цій ділянці, вівся з боку окупованої гори Князя Ігоря.

Донецький напрямок

Захисники України зафіксували 8 прицільних ворожих обстрілів в бік наших позицій.

Гранатомети та інше піхотне озброєння окупанти активно застосовували по оборонних позиціях Об’єднаних сил поблизу н.п. Авдіївка, Лебединське, Мар’їнка, Старогнатівка. В районі Водяного ворог вів вогонь ще й з озброєння БМП.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 19 липня

З опівночі зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів по опорним пунктам Об’єднаних сил.

З гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли оборонців н.п. Світлодарськ, Луганське, Піски, Водяне, Лебединське.

Втрат серед наших Українських військовослужбовців від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: