Карта ООС: ситуація на сході України на 18 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 18 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Протягом минулої доби ворожі обстріли з боку російсько-окупаційних військ не припинялися. Окупанти продовжують свідомо порушувати т.зв. «хлібне перемир’я». На превеликий жаль, внаслідок збройної агресії РФ, у складі Об’єднаних сил минулої доби були втрати.

Загалом протягом 17 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 21 ворожий обстріл.

Як повідомлялося, 17 липня, близько 08:00, внаслідок бойових дій загинув один наш Український військовослужбовець. Ще двоє наших захисників отримали поранення різного ступеня. Наразі військовослужбовцям надається кваліфікована допомога у військових медичних закладах.

Напрямки

Луганський напрямок

17 липня тут зафіксовано 7 ворожих збройних провокацій.

Застосовуючи гранатомети різних типів та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська здійснювали вогневі провокації по наших оборонцях н.п. Залізне, Оріхове, Новолуганське, та чотири рази – поблизу Кримського.

Донецький напрямок

Підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 14 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Тут ворог також активно застосовував по захисниках України гранатомети та інше піхотне озброєння. Збройні провокації спостерігалися в районі н.п. Кам’янка, Гнутове, Талаківка, Пищевик, Широкине, Піски, та тричі – поблизу Водяного та Авдіївки.

Щодо ситуації на лінії фронту сьогодні, 18 липня

З опівночі Українськими військовими зафіксовано вже 7 прицільних ворожих обстрілів.

При цьому вночі російсько-окупаційні війська випустили загалом 13 мін калібру 82 мм по оборонним позиціям наших захисників в районі н.п. Луганське та Світлодарськ.

Гранатомети та стрілецьке озброєння окупанти застосували по опорним пунктам Об’єднаних сил в районі н.п. Троїцьке, Авдіївка, Лебединське, озброєння БМП – по нашим оборонцям Водяного.

Втрат серед наших військовослужбовців від початку поточної доби в районі відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: