Карта ООС: ситуація на сході України на 16 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 16 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі спостерігалася подальша активність російсько-окупаційних військ. В порушення попередніх домовленостей про дотримання режиму тиші щодо т.зв. «хлібного перемир’я», вони продовжували обстріли оборонних позицій Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби, 15 липня, нашими військовослужбовцями зафіксовано 29 ворожих обстрілів, 27 з яких визначені, як прицільні.

Внаслідок бойових дій 15 липня один наш військовослужбовець отримав поранення. Наразі йому надається кваліфікована медична допомога у військовому мобільному госпіталі. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Напрямки

Луганський напрямок

15 липня захисниками України тут зафіксовано 13 ворожих обстрілів.

Тривалі вогневі провокації, застосовуючи гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння, противник здійснював по наших оборонцях н.п. Зайцеве, Майорськ, двічі – в районі Новолуганського та Світлодарська, та 7 разів – по Українських захисниках Кримського.

Донецький напрямок

Зафіксовано 16 прицільних ворожих обстрілів.

Переважна кількість збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ проти захисників України знову відбувалася з використанням гранатометів різних типів та стрілецької зброї. Ворожі обстріли зафіксовано в районі н.п. Авдіївка, Талаківка, Тарамчук, двічі – поблизу Водяного, Піщевика, Широкиного, тричі в районі н.п. Піски, та 4 рази по оборонцях Гнутового.

Окрім цього, після 20:20, захисники Гнутового зафіксували приліт декількох ворожих мін калібру 82 мм.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 16 липня

З опівночі Українськими військовими зафіксовано 7 прицільних ворожих обстрілів.

Одразу з опівночі під ворожим вогнем з великокаліберних кулеметів опинилися наші Українські захисники Світлодарська.

На Донецькому напрямку гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння російсько-окупаційні війська декілька разів застосували поблизу н.п. Мар’їнка, Гнутове, Водяне. Після 05:10 наші оборонці Лебединського зафіксували ворожий обстріл з міномету калібру 82 мм.

Від початку поточної доби втрат серед наших військовослужбовців в районі відсічі та стримування російської збройної агресії немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: