Карта ООС: ситуація на сході України на 12 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 12 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби основна ворожа збройна активність російсько-окупаційних військ, які продовжують свідомо порушувати умови т.зв. «хлібного перемир’я», перемістилася з Донецького на Луганський напрямок.

Обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою нашими Українськими захисниками.

Загалом протягом минулої доби, 11 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 17 ворожих обстрілів.

Внаслідок бойових дій 11 липня один наш військовослужбовець отримав поранення. Зараз йому надається необхідна кваліфікована медична допомога у військовому мобільному госпіталі.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом 11 липня зафіксовано 10 ворожих обстрілів.

Застосовуючи гранатомети та великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу н.п. Новолуганське, Південне, Кримське та Луганське, та чотири рази в районі Світлодарська.

О 21:40 нашими захисниками було зафіксоване чергове порушення режиму припинення вогню поблизу Станиці Луганської. З боку окупованої гори Князя Ігоря російсько-окупаційні війська знову застосували по Українським військовим великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Цим окупанти вчергове свідомо зірвали заплановане розведення сил та засобів сторін на цій ділянці.

Вкотре зазначимо, що підрозділи Збройних Сил України готові до розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, але за умови його дзеркального виконання з боку російсько-окупаційних військ, та дотримання ними рішень Тристоронньої контактної групи.

Донецький напрямок

Ворожа активність дещо зменшилася. Тут зафіксовано 7 прицільних вогневих провокацій проти захисників України з боку російсько-окупаційних військ.

Застосовуючи гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння ворог вів обстріли наших опорних пунктів поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Авдіївки, Талаківки та Широкиного.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 12 липня

З опівночі Українськими військовими зафіксовано вже 7 прицільних ворожих обстрілів.

Вогневі провокації з гранатометів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська здійснювали по нашим оборонцям в районі н.п. Троїцьке, Водяне, Мар’їнка, Березове. Окрім цього, наші захисники Павлополя зафіксували розриви мінометних мін калібру 82 мм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: