Російська делегація залишила залу засідань ПА ОБСЄ

Читать на русском
Російська делегація в Парламентській асамблеї (ПА) ОБСЄ залишила залу засідань. Таке рішення ухвалили через грубе порушення регламенту при голосуванні.

Російська делегація в Парламентській асамблеї (ПА) ОБСЄ залишила залу засідань.

Таке рішення було ухвалено через грубе порушення регламенту при голосуванні, заявив глава делегації, віце-спікер Держдуми Петро Толстой, передає «Слово і Діло».

«Російська делегація вважає, що відсутність низки депутатів-авторів резолюцій, які спрямовані проти нашої країни, не була належним чином оформлена, як це передбачено регламентом», – цитує його слова ТАСС.

Толстой зазначив, що представник Грузії Георгій Церетелі «в знущальній манері» відповідав на цю претензію. Політик заявляв, що про відсутність депутатів його можуть повідомити за допомогою месенджерів або поштовим голубом.

«Це ставить під сумнів сенс і кількість легітимних підписів під резолюцією», – сказав голова російської делегації.

10 липня Толстой заявив, що більшість делегацій ПА ОБСЄ готові до конструктивного діалогу з Москвою. Він зазначив, що під час обговорення проектів антиросійських резолюцій багато делегацій утримуються від голосування, незважаючи на активну діяльність меншини, налаштованої проти Москви.

Раніше в ПА ОБСЄ підтримали резолюцію про порушення прав людини в анексованому Криму.

Нагадаємо, раніше Київ закликав ОБСЄ змусити Росію припинити агресію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: