У Таїланді готуються до другої частини операції з порятунку дітей

Читать на русском
У Таїланді рятувальники готуються до другої частини операції з порятунку з підтопленої печери Кхао Луанг підліткової футбольної команди та їхнього тренера.

У Таїланді рятувальники готуються до другої частини операції з порятунку з підтопленої печери Кхао Луанг підліткової футбольної команди та їхнього тренера.

Як повідомляє DW, рятувальники поки не висловлюють стурбованість у зв'язку з можливим підвищенням рівня води в порожнинах печери, пише «Слово і Діло».

В ніч на 9 липня в гірському районі, прилеглому до печери, кілька годин йшов дощ. Проте, поки що не йдеться про мусонні тропічні зливи. Перед другим етапом рятувальної операції в печері має бути поповнений запас кисню, на що може знадобитися від 10 до 20 годин.

За словами експертів, щоб вивести на поверхню всіх членів групи, необхідно від двох до трьох днів. Раніше рятувальники евакуювали чотирьох хлопчиків з печери Кхао Луанг, після чого операцію призупинили через дощі.

Нагадаємо, 23 червня в провінції Чіанграй на півночі Таїланду в популярній серед туристів печері Кхао Луанг зникли 12 підлітків-футболістів і їх тренер. Вони були знайдені 2 липня, через дев'ять днів після зникнення. Пошуково-рятувальні роботи були ускладнені через підняття рівня води і бруду.

Зазначалося, що діти можуть залишитися в печері на кілька місяців, оскільки печера регулярно затоплюється під час сезону дощів, який триває до вересня - жовтня.

Раніше з печери в Таїланді були евакуйовані два хлопчика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: