В ООС бойовики застосували БМП і гранатомети, є жертви

Читать на русском
Минулої доби бойовики продовжували порушувати встановлене перемир'я - 26 разів обстріляли українські позиції.

Минулої доби бойовики продовжували порушувати встановлене перемир'я - 26 разів обстріляли українські позиції, застосувавши гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю і на окремих ділянках БМП, 1 поранений.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

«5 липня ситуація в районі проведення ООС залишалася контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил стійко утримують займані рубежі, неухильно дотримуються режиму припинення вогню і не піддаються на провокації ворога», - йдеться у звіті.

«На луганському напрямку в районі н.п. Кримське ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вкотре російські найманці вчинили провокацію в районі розведення сторін у н.п.і Станиця Луганська, відкривши вогонь зі стрілецької зброї», - наголосили у штабі.

«На світлодарському напрямку противник відкривав прицільний вогонь із автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів у районі н.п. Світлодарськ та Новолуганське. Одного військовослужбовця було поранено», - підкреслили у прес-центрі.

На горлівському та донецькому напрямках бойовики використовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, обстрілюючи позиції в районі Південного та Авдіївки.

«Неспокійно було на маріупольському напрямку, де вже вкотре спостерігається велика кількість ворожих провокацій. У районі н.п. Широкине, Талаківка, Водяне російські найманці відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, намагаючись змусити наших захисників відкрити вогонь у відповідь», - йдеться у звіті.

«Бойовики російських окупаційних військ не бажають дотримуватися оголошеного перемир’я. Так, упродовж поточної доби три рази відкривався вогонь по наших позиціях. Провокації із застосування стрілецької зброї зафіксовано на донецькому та маріупольському напрямках. Вогневого впливу зазнали позиції ОС біля Троїцького та Широкиного», - наголосили у штабі.

За поточну добу втрат серед українських військових немає.

«За уточненими даними розвідки, упродовж минулої доби ворог втратив одного окупанта», - повідомили у прес-центрі.

Раніше стало відомо, що Червоний Хрест направив на Донбас гумдопомогу.

Також нагадаємо, в Харкові помер поранений на Донбасі морпіх.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: