Карта ООС: ситуація на сході України на 5 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 5 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії фронту залишалася контрольованою нашими захисниками – підрозділами Об’єднаних сил. Натомість, провокаційні обстріли наших оборонних позицій з боку бойовиків окупаційних військ не припиняються.

Загалом протягом минулої доби, 4 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 19 ворожих обстрілів.

Внаслідок бойових дій четверо наших військовослужбовців отримали поранення різного ступеня. Наразі вони отримують допомогу у медичних закладах.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом 4 липня на зафіксовано 9 ворожих обстрілів.

Минулої ночі наші захисники Кримського нарахували декілька розривів від мінометних мін калібру 82 мм. Також ворог вів обстріл з озброєння БМП.

Гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська застосовували по оборонцям Зайцевого, Південного, Кримського, Світлодарська та Причепилівки.

Зазначимо, що російсько-окупаційні війська вчергове зірвали розведення сил і засобів сторін у районі Станиці Луганської. Вчора, о 16:40 з боку окупованої гори Князя Ігоря ворог здійснив обстріл позицій Об’єднаних сил зі стрілецької зброї.

Підкреслимо, що бойовики збройних формувань РФ систематично здійснюють провокаційні обстріли в районі Станиці Луганської, та не мають наміру залишати свої позиції.

Наголошуємо, що підрозділи Об’єднаних сил готові до розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської у дзеркальному варіанті, за умови неухильного дотримання російсько-окупаційними військами усіх попередніх домовленостей щодо дотримання режиму тиші.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 10 прицільних ворожих обстрілів.

В основному ворог застосовував в бік наших оборонних позицій гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. Тривалі обстріли зафіксовано в районі Водяного, Невельського, Авдіївки, Павлопіля, Широкиного, Лебединського та Новомихайлівки.

З 18:30, протягом години окупанти випустили по нашим захисникам Талаківки 10 мін із забороненого Мінськими домовленостями калібру 120 мм.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 5 липня

З опівночі зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли.

Зазначимо, що другий день поспіль російські окупанти здійснюють вогневі провокації зі стрілецької зброї в районі Станиці Луганської. Ворожий обстріл зафіксовано близько 01:00.

Також стрілецьку зброю ворог застосовував по оборонцям Широкиного й Талаківки.

Внаслідок бойових дій втрат серед наших військовослужбовців від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: