Трамп похвалився запобіганням війни США з КНДР

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що за останні вісім місяців Північна Корея не проводила запусків ракет і ядерних випробувань.

Президент США Дональд Трамп заявив, що за останні вісім місяців Північна Корея не проводила запусків ракет і ядерних випробувань, зазначивши, що, якби не його зусилля, Вашингтон воював би з Пхеньяном.

Про це пише «Слово і Діло».

Кім Чен Ин зобов'язався знищити полігон для запуску ракет великої дальності – ЗМІКім Чен Ин обіцяв знищити полігон, який використовувався для випробувань двигунів ракет великої дальності.

«Якби не я, ми б зараз воювали з Північною Кореєю», - написав він у Twitter, додавши, що діалог з КНДР йде «добре».

Лідери США і КНДР вперше зустрілися 12 червня Сінгапурі. За підсумками саміту Трамп і Кім Чен Ин підписали угоду про розвиток двосторонніх відносин і спільних зусиль в досягненні миру на Корейському півострові. Лідер Північної Кореї також підкреслив, що країна має намір йти до повної денукліарізаціі.

Після зустрічі Трамп заявив, що КНДР більше не становить ядерної загрози. Однак, за словами джерел телеканалу NBC, влада Північної Кореї не тільки не припинила виробництво ядерного палива, але і збільшила його.

Співрозмовники видання The Washington Post, знайомі з доповідями американської розвідки, розповіли, що чиновники КНДР шукають способи приховати від США реальну кількість наявних у Пхеньяна боєголовок, ракет і військових об'єктів.

Нагадаємо, державний секретар США Майк Помпео 5 липня вирушить з офіційним візитом до Північної Кореї.

Також в США назвали терміни ядерного роззброєння КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: