Рева підрахував кількість українських заробітчан

Читать на русском
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що на постійній основі за кордоном працевлаштовані понад 3,2 мільйона громадян України.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що на постійній основі за кордоном працевлаштовані понад 3,2 мільйона громадян України.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив на церемонії запуску проекту з поліпшення управління ринком праці в Києві у вівторок, 3 липня, передає «Інтерфакс-Україна».

Коли повернуться заробітчани: плюси та мінуси трудової міграції українцівУкраїнці поступово перетворюються на націю трудових мігрантів. Політолог Олександр Радчук розбирався, до яких наслідків може призвести ця тенденція.

«Постійно за кордоном працюють понад 3,2 мільйона українських громадян», – сказав Рева.

Він також зазначив, що трудова міграція на цей час має сезонний характер.

«У цьому процесі, за нашими оцінками, беруть участь до 9 мільйонів українських громадян», – підкреслив міністр.

За його словами, на цей момент однією з актуальних проблем ринку праці є рівень безробіття серед молоді та неможливість працевлаштування великої кількості внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, проблемами також є велика тіньова зайнятість і диспропорція між попитом і пропозицією на кваліфіковану робочу силу.

Нагадаємо, раніше в Кабміні розповіли, що зупинить трудову міграцію українців за кордон.

А польський уряд розробляє нові положення в законодавстві, спрямовані на спрощення соціально-міграційної політики, зокрема працевлаштування українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: