Нацбанк дозволив злиття двох банків

Читать на русском
Національний банк України схвалив приєднання за спрощеною процедурою банку «Центр» до МТБ Банку.

Національний банк схвалив приєднання за спрощеною процедурою банку «Центр» до МТБ Банку.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення було ухвалено регулятором 23 червня.

ЄБРР вимагає від України ухвалити новий закон про держбанкиВ Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) заявили про необхідність ухвалення закону про держбанки в Україні для скорочення внесків у підтримку державних банків.

Раніше повідомлялося, що 29-ий за величиною активів одеський МТБ Банк планує поглинути банк «Центр» (78-й з 82 діючих банків) з київською пропискою.

«В результаті реорганізації МТБ Банк стане правонаступником всіх прав і обов'язків банку «Центр» щодо його клієнтів, партнерів, контрагентів, а статутний капітал банку збільшиться до 635 млн гривень», - повідомили FinClub в банку.

У МТБ Банку пояснили, що на тлі посилення вимог НБУ (мінімальний капітал банків має бути збільшений з 200 млн гривень до 500 млн гривень до 2024 року. - Ред.) приєднання невеликих банків до більших є природним процесом розвитку ринку України.

Власниками МТБ Банку (статутний капітал - 435 млн гривень) є одеські бізнесмени Михайло Партікевіч і Ігор Згуров, які є бізнес-партнерами президента компанії «Одесагаз" Ігоря Учителя.

Влітку 2017-го вони купили у кіпріотів Марфін Банк і назвали його МТБ Банком, раніше установа називалося Морським транспортним банком.

Власником банку «Центр» (капітал - 200 млн гривень) є громадянин Франції Хамед Аліхані, що проживає в ОАЕ.

Раніше НБУ оцінив прибуток банків за п'ять місяців.

Також НБУ ліквідував ще один банк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: