Карта ООС: ситуація на сході України на 27 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 27 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ не припиняли спроб дестабілізувати обстановку в районі проведення операції Об’єднаних сил, застосовували артилерію та міномети заборонених калібрів, і найбільш інтенсивно робили це на Донецькому напрямку.

Загалом минулої доби зафіксовано 30 прицільних обстрілів в бік наших оборонних укріплень з боку російсько-окупаційних військ, майже половина з яких – із забороненого озброєння. За підрахунками штабу Операції об’єднаних сил, вчора по всій лінії зіткнення загалом впало 6 артилерійських снарядів 122-го калібру, 18 мін 120-го та 34 міни 82-го калібрів.

З метою недопущення просування противника в бік наших позицій та придушення вогневих точок ворога, військовослужбовці Об’єднаних сил 20 разів відкривали вогонь у відповідь. Це дозволило українським захисникам надійно утримувати позиції.

На жаль, внаслідок активних бойових дій один наш захисник загинув та 2 військовослужбовці ЗС України зазнали поранень. Їх було оперативно доставлено до лікувальних закладів, стан їхнього здоров’я характеризується як задовільний.

За даними нашої розвідки, вчора, внаслідок влучного вогню у відповідь підрозділами Об’єднаних сил було знищено 3 та поранено 5 окупантів.

Напрямки

Луганський напрямок

Зафіксовано 13 прицільних обстрілів з боку ворога минулої доби.

Так, вчора вдень та ввечері поблизу н.п. Кримське та Південне російсько-окупаційні війська застосували міномети 120-го та 82-го калібрів. Під час ведення вогню наші військові зафіксували вибухи 16 та 25 мін згаданих калібрів.

Вже надвечір, поблизу н.п. Новотошківське ворог застосував вже ствольну артилерію 122-го калібру. Тоді в районі згаданого населеного пункту 6 ворожих артилерійських снарядів.

Також протягом доби, що минула, окупант відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів, кулеметів великого калібру а також піхотного озброєння. Ця вогнева активність противника зафіксована біля Зайцевого, Катеринівки, Лозового, Майорська, Оріхового і Троїцького.

Донецький напрямок

Там активність противника практично не змінилася. 17 прицільних обстрілів в бік позицій українських військових здійснено російсько-окупаційними військами за минулу добу.

Зокрема, поблизу Водяного вчорашній ранок розпочався з короткочасного ворожого мінометного обстрілу – тоді бойовики випустили загалом 4 боєприпаси 120-го та 82-го калібру.

Надвечір, російсько-окупаційні війська з мінометів 82-го калібру обстріляли позиції наших захисників біля Мар’їнки, Лебединського та Пісків, випустивши 7 мін. Також там було зафіксовано вогонь ворожих снайперів.

Окрім того, поблизу Авдіївки окупанти обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил із зенітної установки ЗУ-23-2, а поблизу Новоселівки Другої по нашим укріпленням вели вогонь з озброєння БМП.

Не було спокійно протягом вчорашньої доби також в районі Авдіївки, Гнутового, Пищевика і Старогнатівки. Тамтешні позиції українських підрозділів неодноразово перебували під ворожим вогнем з гранатометів та стрілецької зброї.

Ситуація на лінії розмежування станом на сьогоднішній ранок, 27 червня

Від опівночі і станом на 09:00 ранку вже сталося 9 прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Ворог продовжує свідомо застосовувати по оборонних укріпленнях підрозділів Об’єднаних сил заборонене Мінськими угодами озброєння. Зокрема, цієї ночі, на Луганському напрямку позиції оборонців Кримського були обстріляні окупантами із мінометів 82 калібру. Там було зафіксовано 22 розриви мін.

Також, упродовж вже цієї доби на Донецькому напрямку ворог 6 разів з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї прицільно обстріляв наші позиції, розташовані поблизу н.п. Водяне, Лебединське, Мар’їнка, Новомихайлівка та Широкине.

Підрозділи Об’єднаних сил вжили адекватних заходів щодо придушення активності противника, втрат у лава наших військових від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: