Влада Казахстану назвала причину аварії пасажирського поїзда

Читать на русском
Всього у складі поїзда було 20 вагонів, з рейок зійшли вісім з них, два перекинулися, уточнили в Генпрокуратурі Казахстану.

Причиною аварії пасажирського поїзда в Казахстані стало викривлення шляху.

Про це повідомило Міністерство з інвестицій та розвитку країни, пише «Слово і Діло».

«Надзвичайна подія сталася, після того як машиніст побачив викривлення шляху і застосував екстрене гальмування», - сказано в повідомленні відомства в Facebook.

У неділю, 17 червня, в Жамбилській області, на південному сході Казахстану, кілька вагонів поїзда Астана - Алма-Ата зійшли з рейок. У результаті аварії загинув підліток, три людини госпіталізовані.

Розслідувати інцидент буде спеціальна комісія при комітеті транспорту міністерства.

Всього у складі поїзда було 20 вагонів, з рейок зійшли вісім з них, два перекинулися, уточнили в Генпрокуратурі Казахстану. Всього за допомогою до лікарів після НП звернулися 11 осіб, йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 344 ч. 2 КК Республіки Казахстан (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного, морського чи річкового транспорту, що призвело з необережності смерть людини). Максимальне покарання за цією статтею - позбавлення волі на строк до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

Раніше стала відома дата запуску високошвидкісного поїзда в Китаї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: