Карта ООС: ситуація на сході України на 8 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 8 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії зіткнення суттєво загострилася, інтенсивність бойових дій, які тривали на всій лінії зіткнення, збільшилась.

Ворог застосовував озброєння, заборонене Мінськими угодами, танки та артилерію великих калібрів.

Загалом протягом минулої доби, 7 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 37 прицільних ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 74 мін та 36 снарядів зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші військовослужбовці близько 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Минулої доби внаслідок бойових дій поранень зазнали четверо військовослужбовців.

За даними розвідки не обійшлося без втрат і у лавах окупанта – внаслідок влучного вогню у відповідь одного бойовика було знищено та двох поранено.

Напрямки:

Луганський напрямок

Упродовж 6 червня зафіксовано 4 прицільні ворожі обстріли.

У переважній більшості противник застосовував піхотну зброю, зокрема гранатомети різних типів та кулемети. Також ворог обстріляв позиції українських захисників із озброєння БМП. Ці обстріли було зафіксовано в районі н.п. Кримське, Новозванівка, Луганське.

Донецький напрямок

Порівняно зі вчорашнім днем кількість ворожих збройних провокацій зросла більш ніж у тричі, і становила упродовж доби 14 прицільних ворожих обстрілів.

Так, противник обстріляв позиції українських військових поблизу Новотошківського, при цьому застосував артилерію 122 калібру, міномети 120 та 82 калібрів, випустивши 2 артилерійських та 12 мінометних снарядів. Крім того російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціям оборонців згаданого населеного пункту з озброєння БМП, танку, гранатометів та кулеметів.

Також ворог застосував міномети 82 калібру поблизу н.п. Зайцеве та Кримське. 5 мінометних снарядів вчора вибухнули біля цих сіл.

Окрім того окупанти неодноразово застосовували озброєння БМП, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю по позиціям в районі н.п. Кримське, Новозванівки, Луганського, Лозового та Троїцьке.

Донецький напрямок

Протягом доби ворожа активність також зросла. Тут зафіксовано 23 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Біля Водяного противник випустив 34 снаряди з артилерії 122 калібру та 4 міни з мінометів 120 калібру.

Окупанти піддали жорстокому мінометному обстрілу позиції захисників Лебединського – там впали близько 50 мін 120 та 82 калібру. В районі Опитного бойовики вели обстріл з озброєння БМП, а під Красногорівкою були активними ворожі снайпери.

Не спокійно було також і в інших ключових районах нашої оборони, зокрема біля Широкиного, Мар’їнки, Павлопіля, Гнутового, Водяного, Невельського, Авдіївки, Пісків, Новотроїцького, Новоселівки та Кам’янки. Там противник вчора утримався від застосування зброї великого калібру, але вів турбуючий вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 8 червня

Від опівночі і станом на 09:00 ранку зафіксовано 7 прицільних ворожих обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, на Луганському напрямку, а саме поблизу н.п Новотошківське противник застосував міномети 120 і 82 калібрів, випустивши 29 мін.

Також протягом ночі російсько-окупаційні війська, застосовуючи озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю обстріляли наші позиції поблизу н.п Кримське.

Наші підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Решта обстрілів ворог вів, застосовуючи стрілецьку зброю на Донецькому напрямку в районі Мар’їнки, Водяного, Павлополя та Красногорівки.

Внаслідок бойових дій поблизу Кримського, з початку цієї доби два наші військовослужбовці були поранені. Їх оперативно доставлено до військового госпіталю в Сєвєродонецьку, стан здоров’я військовослужбовців задовільний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: