Карта ООС: ситуація на сході України на 5 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 5 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії зіткнення залишалася контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Загалом вчора, 4 червня, по всій лінії зіткнення підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 30 прицільних ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 48 мін різних калібрів.

Відзначимо, що обстріли з боку противника не залишилися без відповіді. Наші бійці ведуть активну оборону та упродовж доби 17 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи штатне піхотне озброєння.

Під час бойових дій минулої доби у складі Об’єднаних сил втрат немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Упродовж 4 червня на зафіксовано 11 прицільних ворожих обстрілів.

Позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Новотошківське опинилися під вогнем ворожих артилерійських систем калібру 122 мм. Наші військові зафіксували 2 вибухи снарядів, випущених противником.

Інші випадки застосування противником заборонених озброєнь на Луганському напрямку зафіксовано в районах Зайцевого (8 мін калібру 82 мм), Кримського (3 міни) та знову ж Новотошківського, в бік якого окупанти випустили 4 мінометних снаряди 120-го та 22 міни 82-го калібру.

Крім того, в районі Кримське, Лозове, Луганське противник у переважній більшості вів провокаційні обстріли із застосуванням піхотної зброї, зокрема гранатометів та кулеметів.

Донецький напрямок

Вчора знову спостерігалася ворожа активність. Тут за минулу добу зафіксовано 19 прицільних обстрілів з боку противника.

Так, поблизу Новотроїцького впали 5 ворожих мін 120 – го та 4 міни 82 калібру. Окрім того, поблизу Авдіївки і Пісків бойовики вели вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2, а в ввечері, поблизу тієї ж Авдіївки ворог вже застосував озброєння бойових машин піхоти.

Також неспокійно було і в інших районах проведення операції Об’єднаних сил. Зокрема, непоодинокі ворожі вогневі провокації відбулися біля Мар’їнки, Красногорівки, Лебединського, Невельського, Водяного і Павлополя.

Наголошуємо, що окупанти не припиняють грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, скеровуючи вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури

Так, вчора ввечері близько 21:00 окупанти вкотре обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію. Під час цього злочинного обстрілу персонал станції був вимушений сховатися у бомбосховищі. Інформація про можливі пошкодження об’єкту наразі уточнюється.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 5 червня

Від опівночі і до 11:00 вже зафіксовано 11 прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, протягом ночі на Луганському напрямку, а саме поблизу н.п. Новотошківське противник застосував міномети 120 мм і 82 мм калібру, випустивши по 4 міни. На цю провокацію ворог отримав адекватну відповідь від наших військовослужбовців.

Також гаряче сьогодні вранці було біля Кримського, де по позиціях українських захисників ворог випустив близько 20 мін 120 мм і 82 калібру та відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї великого калібру.

Решту обстрілів ворог вів зі стрілецької зброї на Донецькому напрямку в районі н.п. Мар’їнка, Водяне, Павлопіль, Широкине.

Загалом відзначаємо, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається складною, проте повністю контрольованою військовослужбовцями Об’єднаних сил. Наші захисники надійно тримають оборону та придушують ворожу вогневу активність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: