Карта ООС: ситуація на сході України на 4 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 4 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

** Обстріли:**

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії зіткнення залишалася контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Загалом, протягом минулої доби, 3 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 27 прицільних ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 40 мін різних калібрів, які заборонені Мінськими угодами.

Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону, та 13 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння.

Внаслідок бойових дій один наш військовослужбовець зазнав поранення внаслідок ворожого обстрілу позицій українських захисників поблизу Кримського. Стан здоров’я військовослужбовця характеризується як задовільний. Його було доставлено до військового мобільного шпиталю у Сєвєродонецьк.

Напрямки:

Луганський напрямок

Упродовж 3 червня на зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів.

У переважній більшості противник вів провокаційні обстріли із застосуванням піхотної зброї, зокрема гранатометів різних типів та кулеметів. Ці обстріли було зафіксовано в районі н.п. Кримське, Південне, Золоте, Новолуганське, Зайцеве. ** Донецький напрямок**

Вчора знову спостерігалася ворожа активність. Тут зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку противника.

Так, в бік оборонців Гнутового ворог випустив декілька снарядів з артилерії калібру 122 мм. Окрім цього, міномети 120 – го калібру противник застосовував в районі н.п. Новотроїцьке та Лебединське. Окрім того, близько 15 мін калібру 82 мм, бойовики російсько-окупаційних військ випустили біля Авдіївки та Гнутового.

Непоодинокі ворожі вогневі провокації зафіксовано також в районі н.п. Широкине, Тарамчук, Мар’їнка Водяне, Новотроїцьке, Авдіївка, Красногорівка, Гнутове, Миколаївка, Павлопіль, Лебединське.

Ввечері поблизу Водяного ворог вів вогонь з озброєння БМП.

Окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права Так, вчора ввечері, близько 21:00 з гармат 152-го калібру проросійські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру населеного пункту Талаківка. Терористи випустили по селищу три артилерійські снаряди згаданого калібру. На щастя, постраждалих немає. Дані щодо руйнувань уточнюються.

Під час бойових дій минулої доби у складі Об’єднаних сил втрат немає.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 4 червня Отже, від опівночі і до 11:00 вже зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, близько 04:30 на Луганському напрямку, а саме поблизу н.п. Зайцеве, противник застосував міномет 82 мм калібру, внаслідок чого в районі згаданого селища вибухнули 8 мінометних снарядів. Слід зазначити, що ця ворожа провокація також не залишилася без відповіді.

Решта обстрілів ворог вів застосовуючи стрілецьку зброю на Донецькому напрямку в районі Мар’їнки.

Загалом відзначимо, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається складною, проте повністю контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: