Карта ООС: ситуація на сході України на 31 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 31 травня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил минулої доби залишалася без суттєвих змін. Бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення. Найбільша їхня інтенсивність спостерігалася в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Зайцеве, Гнутове та Павлопіль.

Загалом усі 28 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також знищення активних вогневих засобів противника, військовослужбовці Збройних Сил України 16 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок бойових дій двоє наших військовослужбовців отримали поранення. Наразі вони отримують допомогу у медичних закладах. Стан здоров’я Українських захисників – задовільний.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку противника, з них три – із застосуванням зброї заборонених Мінськими домовленостями калібрів понад 100 мм.

О 04:20 позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Новотошківське опинилися під вогнем ворожих артилерійських систем калібру 122 мм. Наші військові зафіксували 5 вибухів снарядів, випущених противником з напрямку окупованого смт Сентянівка.

Ще два випадки застосування заборонених озброєнь на Луганському напрямку відзначено на наших позиціях в районах Зайцевого та знову ж Новотошківського. У бік наших військових противник випустив 13 мінометних мін калібру 120 мм.

Крім того, вогневі зіткнення із застосуванням звичайних, піхотних озброєнь відбувалися в районах Зайцевого, Кримського, Луганського, Новозванівки та Південного.

На завершення минулої доби на Луганському напрямку противник з трьох напрямків обстріляв наші оборонні позиції в районах Кримського та Новотошківського із застосуванням мінометів калібру 82 мм.

Донецький напрямок

Зафіксовано 17 ворожих обстрілів, переважно з гранатометів та стрілецької зброї різних типів і калібрів. Активність противника відзначалася в районах н.п. Водяне, Гнутове, Красногорівка, Мар’їнка, Новотроїцьке, Опитне, Павлопіль, Чермалик та Широкине.

Також зафіксовано два випадки застосування противником зброї заборонених Мінськими угодами калібрів по наших позиціях в районі населеного пункту Чермалик. Бойовики російських окупаційних військ випустили 2 снаряди з артилерійських систем калібру 122 мм та 4 мінометних міни калібру 120 мм. Встановлено, що вогонь вівся з напрямку окупованого села Миколаївка.

Поточна ситуація на сьогодні, 31 травня, в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях

З опівночі в районі проведення операції Об’єднаних сил противник дещо знизив свою активність. Впродовж ночі відбулося 5 обстрілів наших опорних пунктів із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї в районах Катеринівки й Луганського на Луганському напрямку, а також Красногорівки, Мар’їнки та Павлополя – на Донецькому напрямку.

Наші захисники двічі придушували ворожу вогневу активність зі штатного піхотного озброєння, дотримуючись Мінських угод.

Станом на 09:00 втрат серед наших військовослужбовців немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: