ЗАЕС підключила до мережі другий енергоблок

Читать на русском
Блок був відключений для з'ясування причини підвищення аерозольної активності під герметичною оболонкою реакторної установки.

Запорізька атомна електростанція вдень 27 травня підключила блок №2 до енергосистеми країни після завершення ремонтних робіт.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба НАЕК Енергоатом.

«27 травня 2018 року о 15:41 енергоблок №2 Запорізької АЕС підключено до енергомережі після проведення поточного ремонту. Ведеться набір потужності», - сказано в повідомленні компанії.

Зазначається, що в даний момент на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться чотири енергоблоки. Всі вони працюють в штатному режимі, зауважень до роботи основного устаткування і персоналу немає.

Нагадаємо, вночі 23 травня Запорізька АЕС відключила блок №2 від енергосистеми країни для проведення поточного ремонту.

За інформацією Державної інспекції ядерного регулювання України, блок був відключений для з'ясування причини підвищення аерозольної активності під герметичною оболонкою реакторної установки.

Як повідомлявлося, 14 травня на Запорізькій АЕС відключили від мережі п'ятий енергоблок для проведення планового капітального ремонту, який триватиме понад 80 діб.

У ніч на середу, 23 травня, Запорізька АЕС відключила від мережі другий енергоблок для проведення поточного ремонту тривалістю майже дві доби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: