Карта ООС: ситуація на сході України на 27 травня

Читать на русском

Загалом протягом минулої доби, 26 травня, нашими захисниками зафіксовано 28 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

З боку російсько-терористичних військ не припиняються свідомі обстріли з важкого озброєння по цивільній інфраструктурі мирних населених пунктів на лінії розмежування.

Зокрема, вчора, бойовики збройних формувань РФ з боку окупованої Горлівки декількома артилерійськими снарядами калібру 122 мм влучили у триповерховий будинок по вулиці Римського-Корсакова м. Торецьк.

За повідомленням Української сторони СЦКК, снаряд який пробив стіну будинку, не розірвався. На щастя, ніхто з мешканців квартир не постраждав. Проте, пошкоджена квартира на 3 поверсі та дах будівлі.

Луганський напрямок

Протягом 26 травня тут зафіксовано 8 прицільних ворожих обстрілів, переважно із застосуванням піхотного озброєння: гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Провокаційні обстріли з боку окупантів зафіксовано в районі н.п. Кримське, Новотошківське, Причепилівка, Зайцеве, Луганське та Південне.

Окрім цього, ввечері, близько 18:30, російсько-окупаційні війська випустили 10 мін калібру 120 мм по нашим оборонцям Кримського. А після 22:40 ворог випустив декілька мін калібру 82 мм по нашим захисникам смт Південне. Також по позиціях наших військових поблизу цього населеного пункту окупанти застосовували протитанковий ракетний комплекс.

Донецький напрямок

Протягом 26 травня тут було зафіксовано 20 прицільних обстрілів наших позицій з боку російсько-окупаційних військ.

Ворог застосовував піхотне озброєння з метою провокацій в бік Українських захисників в районах н.п. Павлопіль, Широкине, Мар’їнка, Водяне, Кам’янка, Опитне, Красногорівка, Гнутове та Піски.

Поблизу Красногорівки двічі спостерігалося ведення вогню ворожими снайперами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: