Помпео пояснив свій березневий візит на Донбас

Читать на русском
Держсекретар США Майкл Помпео розповів, що свою останню робочу поїздку як голова ЦРУ він здійснив на Донбас.

Держсекретар США Майкл Помпео розповів, що свою останню робочу поїздку як голова ЦРУ він здійснив на Донбас.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив держсекретар США Майк Помпео, відповідаючи на запитання конгресмена Стіва Чебота на слуханнях комітету Палати представників Конгресу США в закордонних справах, повідомляє «Голос Америки».

Стало відомо про візит на Донбас нового голови ЦРУ в день арешту Рубана, СБУ заперечуєУ Службі безпеки України не змогли ні підтвердити, ні спростувати інформацію ЗМІ про візит на Донбас директора Центрального розвідувального управління США Майка Помпео.

«Вторгнення Росії та її злочинна анексія частини України, Криму, занадто часто ігнорується рештою світу», – наголосив конгресмен Стів Чебот, звертаючись до Майка Помпео.

«Якби ви будь-яким чином могли надати цьому питанню більшої ваги, я був би вам дуже вдячний», – додав він.

Відповідаючи конгресмену, Помпео підтримав необхідність надати більшої ваги цьому питанню. Також він згадав про свою подорож в Україну.

«Остання подорож, яку я здійснив у своїй попередній ролі в Україну, була на Донбас, де я побачив, з якими викликами стикається Україна та її народ. Це дуже серйозна справа. Росіяни анексували одну п’яту частину їхньої країни. Ми ніколи не маємо забути, що це сталося», – заявив Помпео.

Раніше Помпео пообіцяв нові санкції проти Росії.

Нагадаємо, посаду держсекретаря Майкл Помпео обіймає з 26 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: