Роздрібна торгівля в Україні зросла

Читать на русском
За чотири місяці (січень-квітень) 2018 року товарообіг роздрібної торгівлі зріс на 7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За чотири місяці (січень-квітень) 2018 року товарообіг роздрібної торгівлі зріс на 7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, пише «Слово і Діло».

Україна збільшила обсяг торгівлі з РосієюЗа перші три місяці 2018 року Україна збільшила товарообіг із Росією порівняно з аналогічним періодом минулого року на 14,9 відсотка – до 2,6 мільярда доларів.

При цьому індекс фізичного обсягу обороту роздрібної торгівлі у квітні порівняно із березнем зменшився на 2,9%, у порівнянні з квітнем минулого року зріс на 7,6%.

Серед регіонів найбільший приріст обороту роздрібної торгівлі за чотири місяці поточного року було зафіковано у Вінницькій (на 11,1%), Закарпатській (на 9,2%), Сумській (на 8,9%), Черкаській (на 8,8%) та Чернігівській (на 8,7%) областях.

Відзначимо, що за перші три місяці 2018 року товарообіг роздрібної торгівлі в Україні в порівнянних цінах збільшився на 7,6% порівняно з січнем-березнем минулого року.

Нагадаємо, що в 2017 році оборот роздрібної торгівлі в порівнянних цінах зріс на 8,8%порівняно з 2016 роком і склав 816,6 млрд грн.

Також за перші три місяці 2018 року Україна збільшила товарообіг з Росією.

А експорт України до Польщі майже наздогнав експорт в Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: