Шотландія планує провести референдум про незалежність

Читать на русском
Влада Шотландії має намір провести референдум про незалежність, як тільки стануть зрозумілі умови виходу Великобританії з Євросоюзу.

Влада Шотландії має намір провести референдум про незалежність, як тільки стануть зрозумілі умови виходу Великобританії з Євросоюзу.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила лідер Шотландської національної партії Нікола Стерджен.   Вона сподівається, що визначеність щодо підсумків Brexit з'явиться восени. Після цього буде розглянуто питання про терміни проведення референдуму про незалежність регіону, передає ТАСС.

Стерджен допустила, що найближчим часом її партія може відновити дискусію про те, які перспективи представляє незалежність для Шотландії, зазначивши, що ці дебати будуть засновані більшою мірою на амбіціях і надії, а не на розпачі.

Влітку 2017 року уряд Шотландії відмовився від негайного запуску процедури з підготовки до референдуму, пообіцявши повернутися до цього питання восени 2018 року. Стерджен тоді заявила, що влада залишається прихильною ідеї дати жителям регіону право вибору по завершенні процесу переговорів щодо виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС.

Шотландія вже намагалася вийти зі складу Сполученого Королівства. Референдум про незалежність відбувся 18 вересня 2014 року. Тоді 55% жителів регіону проголосували проти відділення від Великобританії.

Як повідомлялося, Шотландія відхилила законопроект щодо Brexit.

Раніше Шотландія відмовилася підписувати документ про процедуру Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: