У Житомирській області запрацював новий підрозділ патрульної поліції

Читать на русском
У Житомирській області в середу, 16 травня, почав роботу новий підрозділ Управління патрульної поліції ТОР (рота тактично-оперативного реагування).

У Житомирській області в середу, 16 травня, почав роботу новий підрозділ Управління патрульної поліції ТОР (рота тактично-оперативного реагування).

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ України, передає «Слово і Діло».

У спецпідрозділ входить два десятки працівників. Найближчим часом штатну чисельність ТОР планується збільшити до півсотні.

За даними відомства, поліцейські ТОР залучатимуться до забезпечення громадського порядку під час масових заходів спортивного або розважального характеру, мітингів, демонстрацій, акцій протестів.

Відзначається, що патрульні поліцейські пройшли курси за канадсько-американською програмою підготовки співробітників тактичних підрозділів. Кандидатів до ТОР відбирали з числа патрульних поліцейських, які мають досвід служби більше 2 років і хорошу фізичну підготовку.

«Підрозділ не слід сприймати як цілком силовий. Його представники працюють за принципом гуманізму та законності, і не будуть застосовувати силу там, де це не потрібно. Однак якщо ситуація буде загрозливою для людей і поліцейських та однозначно потребутиме серйозного втручання, бійці ТОР її застосують», - уточнили в МВС.

Раніше стало відомо, скільки осіб притягнули до відповідальності за георгіївські стрічки.

Також нагадаємо, що патрульна поліція Криму заступила на службу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: