ДТП з дітьми в Білорусі: водія мікроавтобуса заарештували

Читать на русском
Водій мікроавтобуса Рено Мастер, який перевозив юнацьку футбольну команду з України і 13 травня потрапив у ДТП на території Білорусі, затриманий.

Водій мікроавтобуса Рено Мастер, який перевозив юнацьку футбольну команду з України і 13 травня потрапив у ДТП на території Білорусі, затриманий.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі телеканалу 112 Україна розповів уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

ДТП c дітьми в Білорусі: стали відомі подробиціСтан шістьох постраждалих в аварії у Білорусі українських футболістів складний, двоє дітей перебувають у важкому стані.

«Водій, який керував автомобілем, затриманий. Він перебуває під вартою, з'ясовується питання щодо належного оформлення документів на цей автомобіль, - чи була ліцензія. Є сумніви, що належний транспортний засіб було оформлено для перевезення пасажирів», - підсумував уповноважений президента з прав дитини.

У свою чергу, на Сумщині прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом неналежної організації поїздки за кордон дітей, які потрапили в Білорусі в трагічну ДТП.

Кулеба також повідомив, що стан постраждалих дітей не дає можливості перевезти їх до України.

«Ситуація дуже складна. Двоє дітей у дуже важкому стані, троє дітей - у важкому, одна дитина - у стані середньої тяжкості. Але всім цим дітям лікарі поки забороняють будь-яке транспортування. Троє дітей перебувають у Брестській обласній лікарні у важкому стані. Одна дитина стала вже транспортабельна, її прооперували в районній лікарні, Кам'янецькій, - її уже транспортовано до Брестської обласної лікарні», - розповів Кулеба.

Він прогнозує, що в найближчі два-три тижні решту постраждалих навряд чи можна буде транспортувати.

Також Кулеба розповів, що зараз до Білорусі спрямовано додаткову делегацію з України, щоб надати всю необхідну допомогу.

«Я сьогодні спілкувався з губернатором Сумської області, зараз направляються два автомобіля, один з яких - реанімобіль - забере дитину, яка, на жаль, загинула. І також їдуть керівник апарату, директор департаменту охорони здоров'я та дитячий лікар, саме з Сумської області. Їдуть туди, щоб надати всю відповідну допомогу», - зазначив Кулеба.

За його словами, майже всі батьки постраждалих дітей зараз перебувають у Білорусі. Батьки загиблого хлопчика їдуть разом з групою, щоб забрати його тіло.

ДТП з українськими дітьми в Білорусі відбулася вранці 13 травня 2018. На 54 км автодороги Р-98 Кам'янець-Шерешево-Свіслоч біля села Мартинюки водій українського мікроавтобуса Рено Мастер зіткнувся з навантажувачем Амкодор. У результаті аварії загинула дитина 2005 року народження, яка перебувала на передньому пасажирському сидінні. Також повідомлялося про шістьох постраждалих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: