У Києві хочуть закрити на реконструкцію аеропорт

Читать на русском
Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) імені Ігоря Сікорського планують закрити на рік для проведення реконструкції злітно-посадкової смуги.

Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) імені Ігоря Сікорського планують закрити на рік для проведення реконструкції злітно-посадкової смуги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Смуга на сьогоднішній день експлуатується близько 10 років і поступово приходить в непридатність. Для забезпечення безпеки польотів необхідно в найближчі два-три роки провести її капремонт із закриттям аеропорту на рік», - повідомив в інтерв'ю Інтерфаксу Денис Костржевський, голова ради директорів приватної компанії «Майстер-Авіа», яка управляє аеропортом.

За його словами, смуга зараз належить комунальному підприємству, і тільки воно може здійснити її реконструкцію.

«Для того, щоб залучити приватне фінансування у реконструкцію смуги, а це логічно, необхідно вирішити питання передачі смуги або в концесію, або в оренду приватному інвестору на умовах проведення реконструкції. Це завдання стоїть перед нами на наступні два-три роки: забезпечити реконструкцію смуги або за рахунок муніципального бюджету, або з залученням приватного інвестора», - заявив Костржевський.

Нагадаємо, в 2017 році аеропорт Жуляни закривався на півтора тижні з 14 до 24 травня для проведення часткового ремонту смуги.

Як повідомлялося, Омелян назвав терміни запуску оновленого аеропорту «Одеса».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: