Банк Порошенка суттєво скоротив прибуток

Читать на русском
За перші три місяці 2018 року Міжнародний інвестиційний банк (МІБ) скоротив чистий прибуток в 2,7 раза – до 9,8 млн грн.

За перші три місяці 2018 року Міжнародний інвестиційний банк (МІБ) скоротив чистий прибуток в 2,7 раза – до 9,8 млн грн порівняно з аналогічним періодом 2017 року (26,9 млн грн).

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у фінзвіті банку, передають «Українські новини».

Порошенко отримав понад мільйон прибуткуПрезидент України Петро Порошенко задекларував понад 1 мільйон гривень, отриманих від відсотків по вкладах.

Чисті комісійні доходи банку становили 25,3 млн грн, чисті процентні доходи – 56 млн грн.

У 2017 році Міжнародний інвестиційний банк збільшив прибуток на 77,8% – до 75,8 млн грн.

Міжнародний інвестиційний банк заснований у 2008 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2018 року за розміром загальних активів (9,4 млрд грн) банк посідав 24-те місце серед 84 чинних банків. Основним акціонером МІБ виступав президент України Петро Порошенко, який сумарно володіє 60% акцій фінустанови.

Міноритарними співвласниками виступають бізнес-партнери Порошенка – перший заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко (14,9%), перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський та голова Дніпропетровського дослідного заводу «Енергоавтоматика», голова наглядової ради компанії «Іста-Центр» Олег Зимін (обидва – по 9,9%).

Нагадаємо, окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк» до НБУ про визнання протиправними та скасування рішень від 12 лютого 2018 року №23 «Про накладення штрафу на ПАТ «Міжнародний інвестиційний банк» та №24 «Пересторога».

Як повідомлялося, Порошенко отримав ще 915 тисяч гривень доходу від вкладів у своєму банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: