Карта АТО: ситуація на сході України на 27 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 27 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби обстановка в районі АТО суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували обстріли наших оборонних позицій, у тому числі із застосовуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм.

Загалом усі 52 ворожих обстріли, зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 30 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів постраждало п’ятеро наших захисників. Троє з них отримали поранення, ще двоє мають бойове травмування внаслідок обстрілу. Стан здоров’я чотирьох постраждалих оцінюється як задовільний, один військовослужбовець перебуває у важкому стані.

Напрямки

Луганський напрямок

Минулої доби було відносно тихо. Тут зафіксовано лише 3 обстріли. Перший з них розпочався о 6 годині ранку в районі Зайцевого. У бік українських військових противник випустив 6 мінометних мін калібру 120 мм. Другий обстріл наших позицій відбувся також в районі Зайцевого опівдні. Противник відкрив вогонь з великокаліберного кулемета та протитанкової рушниці. Крім того, протягом більш ніж двох годин ворог обстрілював наші опорні пункти з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів в районі населеного пункту Золоте.

Донецький напрямок

Зафіксовано 49 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Мар’їнки та шахти Бутівка.

В районі населених пунктів Новотроїцьке та Лебединське противник тричі відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, випустивши у бік наших військових 19 мін цього калібру.

Під обстрілом з мінометів калібру 82 мм опинилися наші захисники в районі Верхньоторецького, Красногорівки, Лебединського, Пісків та шахти Бутівка.

Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та БМП були обстріляні наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецьке, Водяне, Кам’янка, Красногорівка, Ломакіне, Мар’їнка, Лебединське, Невельське, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Опитне, Піски, Піщевик, Талаківка, Широкине, а також шахти Бутівки.

Поточна ситуація сьогодні, 27 квітня, станом на дев’яту годину ранку

З опівночі зафіксовано 13 прицільних обстрілів наших опорних пунктів.

Один з них відбувся на Луганському напрямку, решта 12 – на Донецькому. Переважно противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Разом з тим, наші позиції в районі Лебединського та Світлодарська були обстріляні з мінометів 120 калібру. У бік наших військових загалом було випущено 17 мін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: