Кабмін схвалив збільшення штрафів за порушення правил пожежної безпеки

Читать на русском
Кабмін у середу, 25 квітня, підтримав законодавчу ініціативу про збільшення відповідальності за порушення норм пожежної безпеки, документ скерували до Верховної Ради.

Кабмін у середу, 25 квітня, підтримав законодавчу ініціативу про збільшення відповідальності за порушення норм пожежної безпеки, документ скерували до Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба МВС, передає «Слово і Діло».

До парламенту скерований проект змін до Адміністративного кодексу щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки. Пропонується підвищити суму штрафів: зокрема, за порушення встановлених вимог пожежної безпеки для громадян мають намір запровадити штраф 510-850 грн, а для фізичних осіб-підприємців – від 850 до 1700 грн.

Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що протягом останніх п'яти років в Україні відбулося близько 353 тисяч пожеж, під час яких загинули понад 11 тисяч людей, а прямі збитки склали майже 6 млрд грн. Разом із тим максимальний штраф становить 170 грн.

«У результаті керівникам підприємств простіше заплатити штраф, ніж виділяти кошти на забезпечення належного рівня пожежної безпеки», – йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Відзначимо, зараз у ст. 175 Адміністративного кодексу за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки передбачений штраф для громадян у розмірі 8,5-119 грн, для посадових осіб – 34-170 грн.

Провадження господарської діяльності без декларації відповідності вимогам у сфері пожежної безпеки тягне за собою штраф від 680 до 1700 грн.

Раніше повідомлялося, що в Харкові перевірку не пройшли 5 розважальних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: