Карта АТО: ситуація на сході України на 24 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 24 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби обстановка в районі АТО суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували обстріли наших оборонних позицій, зокрема ворог застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм.

Загалом усі 44 ворожих обстріли, зафіксовані на лінії зіткнення, визначені як прицільні. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 23 рази були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

В районі Новогригорівки, внаслідок підриву на НВП постраждали троє військовослужбовців Збройних Сил України. Стан здоров’я двох з них оцінюється як важкий, ще одного – як задовільний.

Також, під час ворожих обстрілів, отримали поранення двоє наших захисників. Стан їхнього здоров’я оцінюється як середньої важкості.

Напрямки:

Луганський напрямок

Зафіксовано 10 обстрілів з мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Противник чотири рази відкривав вогонь по наших оборонних позиціях в районі Троїцького, тричі – в районі Новоолександрівки та по одному разу в районах населених пунктів Новозванівка, Новоселівка та Попасна.

У районі Троїцького ворог застосував міномети калібру 120 мм. У бік українських військових випущено 24 міни.

Під обстріл з мінометів калібру 82 мм потрапили наші опорні пункти в районі Попасної, Троїцького та тричі – неподалік Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Зафіксовано 34 ворожих обстріли. Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Водяного та Гнутового.

Так, в районі населеного пункту Водяне противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм. У бік наших військових ворог випустив 12 мін цього калібру.

Під обстрілом з мінометів калібру 82 мм опинилися наші захисники в районі Лебединського та шахти Бутівка.

Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та БМП були обстріляні наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецьке, Водяне, Гнутове, Кам’янка, Красногорівка, Мар’їнка, Лебединське, Невельське, Павлопіль, Піщевик, Талаківка та шахти Бутівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: