Карта АТО: ситуація на сході України на 23 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 23 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, 22 квітня, бойовики окупаційних адміністрацій РФ продовжували обстріли опорних пунктів Збройних Сил України.

Загалом протягом минулої доби, 22 квітня, зафіксовано 30 прицільних обстрілів наших оборонних позицій з боку російсько-окупаційних військ.

Українські військовослужбовці, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, не заборонене Мінськими угодами.

Внаслідок ворожих обстрілів жоден захисник України не постраждав.

Сьогодні, 23 квітня, ворожа активність проявилася цієї ночі. З опівночі, станом на 09:00 сьогодні, 23 квітня, з боку бойовиків російсько-окупаційних військ зафіксовано 10 прицільних обстрілів.

Напрямки:

Луганський напрямок

До близько 16:00 спостерігалося відносне затишшя. Пізніше було зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів.

При цьому по наших оборонних позиціях поблизу Троїцького, Луганського, Новоселівки, Новгородського противник застосовував міномети калібрів 120 та 82 мм, загалом випустивши понад 30 мін, а також вів провокаційний вогонь з гранатометів різних типів та стрілецької зброї, озброєння БМП.

Сьогодні, 23 квітня, на Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів. Після 06:00, під тривалий ворожий обстріл протягом майже двох годин, з мінометів калібрів 120 мм потрапили оборонці Троїцького. З мінометів калібрів 82 мм окупанти вели обстріли наших оборонних позицій поблизу Попасної, та двічі – в районі Новоолександрівки. Загалом протягом сьогоднішнього ранку ворог випустив 35 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм. По захисниках Новозванівки ворог вів провокаційний обстріл з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Минулої доби зафіксовано 25 прицільних обстрілів в бік наших захисників. Порівняно з попередніми днями, тут спостерігалося відносне зменшення ворожої активності щодо застосування важкого озброєння. Проте зранку ворог випустив декілька мін калібру 82 мм в бік захисників Талаківки.

Протягом доби окупанти неодноразово вели провокаційні обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисникам н.п. Новотроїцьке, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Авдіївка, Кам’янка, Талаківка, Мар’їнка, Красногорівка, Широкіне та по оборонцям шахти Бутівка.

В районі Павлополя та Новотроїцького знову зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами.

Сьогодні, 23 квітня, на Донецькому напрямку з опівночі, станом на 09:00 також зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів.

Провокаційні обстріли противника з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу Лебединського та Гнутового, та тричі в районі Водяного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: