Українців може стати майже в два рази менше – Bloomberg

Читать на русском
Країни колишнього соціалістичного блоку в топі держав світу, які відносяться найбільш вороже до мігрантів.

Західні експерти не виключають глобального скорочення населення в Україні. За їх підрахунками, до 2050 року населення України зменшиться на 36%.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає Слово і Діло.

«З огляду на такий негативний тренд для країн Балтії, ще гірша ситуація тільки в Молдові і Україні, які до 2050 року втратять 51% і 36% свого населення відповідно», - повідомляє Bloomberg.

Уточнюється, що незважаючи на стрімке падіння чисельності населення, країни колишнього соціалістичного блоку знаходяться в топі держав світу, які відносяться найбільш вороже до прийому іноземних мігрантів.

Українців стає менше: як змінилася демографічна ситуація в країні за 4 рокиСтаном на 1 листопада 2017 року населення України становило 42 млн 248 тис. 600 осіб. За чотири роки українців стало менше на 6,7%.

«Так, 9 з 10 країн з найнижчим рівнем сприйняття іноземних мігрантів - як країни колишнього «східного блоку», серед яких три балтійські держави», - повідомляє видання.

За даними Держстату, за 2017 рік нас стало менше на 198 тис. чол. Станом на 1 січня 2018 року в країні проживало 42 млн 386,4 тис. чол. Населення України за січень-лютий скоротилася на 40,1 тис. осіб.

Як змінилася демографічна ситуація в країні за 4 роки - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: